Sjostakovitsj' intense vioolconcerto

Dag
zondag 04.06.2017 - 15:00

Koningin Elisabethzaal

Straat
Astridplein 26
Postcode
2018
Woonplaats
Antwerpen
Vioolconcerto nr. 1 in a, opus 77
Symfonie nr. 1 in c, opus 68
Price range
€21 - €28

Andere bestelopties

Ticketbalie deFilharmonie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: ma tot vr van 14:00 tot 17:00

Info Cultuur

  • Wisselstraat 12 (hoek Grote Markt)
    2000 Antwerpen
  • openingsuren: vr en za van 11:00 tot 17:45

Over dit concert

Ook componisten weten: een eerste indruk kun je maar één keer maken. Wat dat betreft hebben Sjostakovitsj en Brahms hun entree niet gemist. Het Eerste vioolconcerto van Sjostakovitsj is nog steeds een van de meest verschroeiende, intense concerto's uit het vioolrepertoire. Concertmeester Wouter Vossen stemt de snaren voor een innemende vertolking. Daarna laat dirigent Daniel Blendulf horen waarom Brahms met zijn robuuste Eerste symfonie de orkestmuziek van zijn tijd nieuw leven inblies. Een must voor wie houdt van overrompelend klassiek.

Bio's

Daniel Blendulf

Daniel Blendulf

Functie
Gastdirigent

Daniel Blendulf is een van de meest veelbelovende dirigenten van Scandinavië. Hij staat regelmatig voor de orkesten in zijn thuisland Zweden en debuteerde onder andere in Sydney, Nieuw-Zeeland en Maleisië en dirigeerde orkesten als het BBC National Orchestra of Wales en het Danish National Symphony Orchestra. In 2008 won hij de Eerste Prijs in de Swedish Conducting Competition, in 2010 studeerde hij af aan het Royal College of Music in Stockholm en in 2014 won hij de Herbert Blomstedt Conducting Prize. Vorig seizoen nam Blendulf de positie op van chef-dirigent en artistiek adviseur van de Dalasinfoniettan.

Lees verder
Wouter Vossen

Wouter Vossen

Instrument
viool

Wouter Vossen heeft een veelzijdige carrière als solist, kamermusicus en concertmeester en treedt over de hele wereld op. Momenteel is hij concertmeester van deFilharmonie en gasteerde in die hoedanigheid ook bij vele andere orkesten waaronder het Radio Filharmonisch Orkest, Seoul Philharmonic Orchestra, Orchestre Philharmonique de Radio France (Parijs). Hij is aan de Fontys Hogeschool voor Muziek verbonden als hoofdvakdocent viool en geeft samen met zijn vrouw, de violiste Natalia Gabunia, regelmatig masterclasses en gastlessen in binnen-en buitenland.

Lees verder