Schoolvoorstellingen SO

Ivan de verschrikkelijke   

Door het Antwerp Symphony Orchestra met Jan Decleir (acteur), Stefaan Degand (acteur), Christianne Stotijn (mezzosopraan), Octopus Symfonisch Koor, Choeur de Chambre de Namur en dirigent Martyn Brabbins op muziek van Prokofjev - in samenwerking met Het Banket

Waarom Eisenstein en Prokofjev hun fenomenale filmtrilogie over Ivan de verschrikkelijke voortijdig moesten afbreken? U ontdekt het in deze nieuwe concertvoorstelling van Prokofjevs majesteitelijke partituur. In deze productie ontmoeten ze elkaar: de veelgeplaagde kleine jongen Ivan, de bange en vaak moedige componist Prokofjev, het ronddwalende genie Eisenstein, de vertwijfelde tsaar en de ongenaakbare leider Stalin.

Acteurs Jan Decleir en Stefaan Degand brengen met groot inlevingsvermogen een hedendaagse herlezing van dit bewogen verhaal. Samen met groot symfonisch orkest, vocale solisten en koor onder leiding van Martyn Brabbins ontvouwen ze een universele vertelling over grote emoties en historische gebeurtenissen die een impact hebben gehad op de levens van miljoenen mensen. Bekeken door ogen en beluisterd door oren van nu, vertelt deze nieuwe versie van Ivan de verschrikkelijke ook iets over de wereld van vandaag. 

Voorstelling
do 2 februari 2017 | 11:00
Koningin Elisabethzaal, Antwerpen   

Info en reservatie
oorcollege [at] antwerpsymphonyorchestra [dot] be
t +32 (0)3 213 54 08 

Ivan de verschrikkelijke