Muzikale bootcamps

Kortjakje

Ontdek samen met je baby op een ongedwongen manier de wereld van de klassieke muziek. Zes muzikanten laten horen hoe heerlijk rustgevend of net stimulerend klassiek kan zijn. Kom samen luisteren, voelen en beleven. Met Kortjakje organiseert het Antwerp Symphony Orchestra een kennismaking met klassieke muziek voor de allerkleinsten.

opMaatorkest

opMaatorkest geeft kinderen uit Antwerpse lagere scholen, die zich hoofdzakelijk in sociaal achtergestelde en multiculturele buurten bevinden, de kans om kennis te maken met klassieke muziek, in groep een instrument te leren bespelen en hun talenten te ontwikkelen. Twee jaar vormt opMaatorkest een uur per week een onderdeel van het vaste lessenpakket op school.

Re-Mix Orchestra

Het recept van het Re-Mix Orchestra is eenvoudig: samen met een verrassende mix van instrumenten zet je in no time een gewaagde improvisatie op poten. Zomaar, uit het niets. De Londense allround muzikant Paul Griffiths en enkele muzikanten van het Antwerp Symphony Orchestra leiden het jonge muzikale geweld in goede banen.

Re-Mix Quellin

Uit de samenwerking met de OKAN-klassen van het Antwerpse Lyceum Quellin groeide Re-Mix Quellin. Vijfentwintig anderstalige leerlingen (een heterogene mix van nationaliteiten, culturen en leeftijden) werken een week lang samen met vier muzikanten van het Antwerp Symphony Orchestra. Paul Griffiths, die ook het Re-Mix Orchestra stuurt, coacht de orkestmusici en de leerlingen.

deOrkestacademie

deOrkestacademie is een initiatief van het Antwerp Symphony Orchestra, het Koninklijk Conservatorium van de Artesis Plantijn Hogeschool Antwerpen en deSingel. Muzikanten van het Antwerp Symphony Orchestra coachen veelbelovende conservatoriumstudenten, waarna ze samen in één orkest repeteren en een optreden geven onder leiding van een befaamd dirigent.

Projectweken i.s.m. De Veerman

Per seizoen ontwikkelt het Antwerp Symphony Orchestra bijzondere, diepgravende projecten voor jongeren in klasverband. Deze intense projecten focussen op de fundamenten van het orkestspel en gaan daarbij uit van een bestaande orkestcompositie. Zelf spelen, nadenken, ontwerpen en creëren staat centraal in deze workshops.

SoundMine

SoundMine is een internationale stage van Musica, Impulscentrum voor Muziek, voor compositie onder leiding van kunstenaars-docenten van topniveau. Jongeren met een passie voor componeren en creëren verleggen vijf dagen lang de grenzen van de eigen muzikale verbeelding.