Open repetitie

Dag
donderdag 04.05.2017 - 11:20

Koningin Elisabethzaal

Straat
Astridplein 26
Postcode
2018
Woonplaats
Antwerpen
Tromboneconcerto (wereldcreatie)
Polaris (voyage for orchestra)
Frieze
Price range
Exclusief voor abonnees: €0

Andere bestelopties

Ticketbalie deFilharmonie

  • Koningin Astridplein 26
    2018 Antwerpen
    03 213 54 06
  • openingsuren: ma tot vr van 14:00 tot 17:00

Info Cultuur

  • Wisselstraat 12 (hoek Grote Markt)
    2000 Antwerpen
  • openingsuren: vr en za van 11:00 tot 17:45

Over dit concert

Trouwe abonnees kennen het principe van de open repetitie al langer: enkele keren per jaar gooit deFilharmonie de deuren open voor een unieke blik achter de schermen van het orkest. Kom langs en maak een repetitie van het orkest mee vanop de eerste rij. 

Tijdens deze open repetitie bereidt het orkest zich voor op het concert van 5 mei en repeteert het stukken uit het Tromboneconcerto van MacMillan, Polaris van Adès en Frieze van Turnage. 

Voor deze open repetitie zijn er alleen nog tickets beschikbaar voor abonnees van de reeksen Meesterwerken, Groot symfonisch, Grote solisten, Zaterdagmiddag, Zondag à la carte, KIDconcerten, Ongehoord, Kamermuziek en Flex. Gebruik om uw plaats te reserveren de unieke code van de Open repetitie-voucher die u bij uw abonnement hebt ontvangen. 

 

Bio's

James MacMillan

James MacMillan

Functie
Gastdirigent

James MacMillan wordt wereldwijd erkend als vooraanstaand componist en dirigent. Naast zijn eigen muziek dirigeert hij een brede waaier aan hedendaagse en standaarde werken. Tot 2013 was hij eerste gastdirigent van de Nederlandse Radio Kamer Filharmonie en negen jaar lang was hij Componist/Dirigent van de BBC Philharmonic. Hij dirigeerde en ontving compositieopdrachten van illustere orkesten, waaronder het Rotterdams Philharmonisch Orkest, de Los Angeles Philharmonic, het London Symphony Orchestra en het Koninklijk Concertgebouworkest. In 2014 stichtte hij het muziekfestival The Cumnock Tryst, dat jaarlijks plaatsvindt in zijn geboortestreek Ayrshire.

Lees verder