FAQ

Kan ik als abonnee mijn vaste stoel behouden?

We hanteren bij de overgang naar seizoen 16/17 geen behoud van zitplaats. De nieuwe Koningin Elisabethzaal krijgt allemaal nieuwe zitplaatsen, maar ook in deSingel en De Roma kunnen we uw bestaande zitplaats niet garanderen omdat bepaalde reeksen samenlopen. 

Voor de abonnementen Meesterwerken, Groot symfonisch, Grote solisten en Zaterdagmiddag bent u zeker van een vaste plaats voor alle concerten binnen uw abonnement. De plaatsen worden op basis van ‘first come, first served’ en beschikbaarheid toegekend. Hoe eerder wij uw bestelling ontvangen, hoe groter de kans dat u de plaatsen van uw voorkeur krijgt toegewezen. Bestaande abonnees en Vrienden van deFilharmonie krijgen steeds als eerste de kans om hun abonnement te verlengen. Voor de andere abonnementen wordt een plaats voorgesteld volgens beschikbaarheid.

Kan ik als abonnee mijn zitplaats kiezen in de nieuwe Koningin Elisabethzaal?

U kunt bij uw reservatie uw voorkeur doorgeven in welke zone u graag wenst te zitten. U kunt telkens een 1ste en 2de voorkeur doorgeven. Hoe eerder wij uw bestelling ontvangen, hoe groter de kans dat u de plaatsen van uw voorkeur krijgt toegewezen.

Welke rang moet ik kiezen als mijn abonnement zowel bestaat uit concerten in de Koningin Elisabethzaal als concerten in deSingel en De Roma?

Als uw abonnement uit een combinatie van concerten in de Koningin Elisabethzaal en deSingel of De Roma bestaat, kiest u de rang van uw abonnement steeds in functie van de Koningin Elisabethzaal. Omdat elke zaal een andere rangindeling heeft, krijgt u in deSingel en De Roma een plaats toegewezen die overeenkomt met de rang die u voor de concerten in de Koningin Elisabethzaal hebt gekozen. De prijs van uw abonnement wordt berekend aan de hand van de  losse ticketprijs van de verschillende concerten binnen uw abonnement.

Vanaf wanneer kan ik losse tickets kopen?

Losse tickets zijn te koop vanaf 16 augustus 2016 via deze website of aan de ticketbalie (ter plaatse of telefonisch). Voor alle concerten en speciale evenementen die geen deel uitmaken van een reeks, kan u reeds losse tickets kopen bij de aankoop van een abonnement.

Wanneer gaat de nieuwe Koningin Elisabethzaal open?

De nieuwe Koningin Elisabethzaal opent eind november 2016 haar deuren. Een feestelijk en langverwacht moment, en dat vieren we uiteraard graag samen met u! Omdat we niet elke dag een nieuwe zaal mogen inspelen, houden we het bovendien niet bij één openingsconcert, maar maken we er meteen een reeks van drie concerten van. Bekijk ze hier.