Abonnementen

Abonnementen

Naar goede gewoonte trekt het Antwerp Symphony Orchestra ook in 2017-2018 alle muzikale registers open.

Grootse meesterwerken, gerenommeerde solisten, intieme kamermuziek, speelse KIDconcerten… Laat u verrassen, verwonderen en verleiden door ons gevarieerde concertaanbod.

Een abonnement van het Antwerp Symphony Orchestra blijft de meest voordelige formule (tot 35% korting!) om een jaar lang te genieten van live klassiek.

Abonneevoordelen*

  • Korting op de ticketprijzen
  • Ruilservice
  • Uitnodiging voor een open repetitie
  • Gratis Podiumhopper

*niet op alle abonnementen van toepassing

Meesterwerken

Gerenommeerde dirigenten, topsolisten en het orkest dat schittert in de mooiste werken uit het symfonische repertoire: met het abonnement Meesterwerken geniet je van alle hoogtepunten uit het seizoen van het Antwerp Symphony Orchestra in de nieuwe Koningin Elisabethzaal.

10 concerten
De grootste werken uit het symfonische repertoire
Solisten en dirigenten van wereldniveau
Alle hoogtepunten van het seizoen in één reeks

Groot symfonisch

Met het abonnement Groot symfonisch bewijst het Antwerp Symphony Orchestra gepaste eer aan de grootste componisten. Laat je door Schumann, Beethoven, Sibelius en Mahler op sleeptouw nemen en beleef een avond onvergetelijk klassiek.

5 concerten
Grootse meesterwerken die u live moet beleven
Opera, oratorium, symfonie, concerto: alle grote genres in een reeks
Overrompelende totaalervaring

Grote solisten

Zelfs de grootste solisten gaan het liefste in dialoog. Soms harmonieus, soms dissonant, maar altijd met een finale in vuur en vlam. Klaar voor een virtuoos samenspel? We zetten enkele grote muzikale persoonlijkheden en een impressionant orkest op een rij.

4 concerten
Toonaangevende solisten
Focus op viool en piano
Muzikaal vuurwerk gegarandeerd

Zaterdagmiddag

Met zijn concertaanbod op zaterdagmiddag bewijst het Antwerp Symphony Orchestra al jaren dat een klassiek concert ook gerust overdag kan. Een heerlijke mix van symfonische klassiekers, ervaren meesters en jong talent en je bent de drukte van de stad meteen vergeten.

5 concerten
Klassiekers uit het symfonische repertoire
Een moment van onthaasting

Zondagochtend

Vier zondagen per seizoen verzorgt het Antwerp Symphony Orchestra je weekend wakeupcall. Begin de ochtend met een licht verteerbare mix van klassiekers uit het symfonische repertoire en solisten.

4 concerten
Toegankelijk repertoire
Mix van symfonische klassiekers en solisten

Zelfportretten

Tijdens de Zelfportretten zet het Antwerp Symphony Orchestra hedendaagse componisten centraal. De componisten staan zelf voor het orkest of zijn aanwezig tijdens de concerten. Vanop het podium geven ze meer uitleg over hun werk, vertellen ze over de componisten die hen inspireerden en beantwoorden ze vragen uit het publiek. Tijdens het concert worden hun composities gespiegeld aan grote meesterwerken uit het klassieke repertoire. 

3 concerten
Muzikale ontdekkingsreis
Ontmoeting met componist, dirigent en solist
Intense concertbeleving gegarandeerd

Clubconcerten

Tijdens de Clubconcerten verloopt de concertavond net iets anders: er is geen dresscode, het concert duurt slechts 60 minuten en een DJ praat met de dirigent en de muzikanten over de muziek. Na afloop van het concert vult hij het atrium van de Elisabethzaal met beats.

KIDconcerten

Te jong om te genieten van klassieke muziek? Nee hoor. De KIDconcerten vormen de ideale manier om kennis te maken met prachtige orkestmuziek. Voeg daar nog enkele getalenteerde acteurs aan toe die een boeiend verhaal vertellen en je hebt het perfecte begin van een muzikaal dagje uit.

3 concerten
Orkestvertellingen met bekende acteurs
Unieke mix van tekst en muziek
Voor kinderen vanaf 6 jaar én hun (groot)ouders

Kamermuziek

Klein, en toch groots, zo kan je onze reeks Kamermuziek het beste omschrijven. Zes zondagen treden onze muzikanten aan in wisselende formaties om u te ontroeren met de mooiste kamermuziek. Met een heerlijke kop koffie of thee na afloop van het concert zet je een muzikaal punt achter het weekend.

6 concerten
Kleine bezetting in een intiem kader
Persoonlijke ontmoeting met de muzikanten
Het orkest in een andere context

Philippe Herreweghe 70

Philippe Herreweghe wordt in mei 2017 zeventig jaar. Hoe vieren we dat beter dan met een feestelijke concertreeks? Die hebben we opgezet samen met de collega’s van Collegium Vocale Gent, Orchestre des Champs-Elysées, deSingel en AMUZ.

4 concerten
Philippe Herreweghe in de bloemetjes gezet
Vier concerten, drie orkesten, drie zalen
Unieke samenwerking

2x2

Ontdek met je eigen ogen en oren de nieuwe Koningin Elisabethzaal in Antwerpen. In deze prachtige concertzaal in het hart van de stad ontvangt deFilharmonie je met plezier voor een heerlijk avondje uit.

Samen heerlijk genieten van klassiek
Met 2 naar 2 concerten voor slechts €70

Keuze-abonnement: Flex

Live klassiek was nog nooit zo voordelig en flexibel. Met onze Flex-formule stelt u uw eigen abonnement samen. Kies minstens 4 concerten en krijg 20% korting op de ticketprijzen.

U stelt uw eigen abonnement samen
Kies minstens 4 concerten uit de suggesties en krijg 20% korting